Mjau.. (29/12)

Klockan är finsk tid 1130 nu, svensk 1030… Har nyss vaknat, gud vad skönt det är att vara här! Det är så tyst och ”mörkt” så man får verkligen vila ut sig. Jag känner mig som en liten kattunge, som spinner konstant av välbehag och bara vill gnida sig runt allt;b Haha, låter verkligen skumt men ni kanske kan tänka er lite hur jag menar? Jag mår så bra när jag är här i stugan, man äter bra, sover bra och stress… Vad är det? Livet leker helt enkelt, iaf under den tiden man är här.

Måste verkligen börja åka hit oftare…

 

Skrev klart min finska uppsats igår kväll, idag ska jag printa ut den hos en av mina kussar så man kan se om det är ngr stavfel och knasiga meningar. Man ser faktiskt bättre om man har texten i handen.

Ska även leta efter lite grejer på nätet och publicera dessa 2 inlägg. På ngt sätt är det så mysigt här, man åker till kussen om man ”behöver” Internet, skrivare mm. Banken om man ska ha pengar då man inte kommer åt svenska kortet härifrån utan Internet. Ja, det är ganska primitivt på ett sätt här i ”min” lilla by:D And I like it!

 

Ikväll ska jag skriva bok recensionen och även en annan SvB grej som ska vara klar ngnggn här.. Man måste ju ta vara på lugnet och tiden man har när man är här. Hur ofta skulle jag över huvud taget hinna skriva ngt på loven hemma? Man har för mkt annat att göra, tyvärr…

 

Kollade även Hajen 1 igår kväll, snacka om gamla minnen. Annars så går de filmerna varje jul i finska kanalerna, brukade alltid titta dem ihop m kussen. Var så liten och så rädd, men skoj var det! Haha.. :)

 

Idag blir det att hälsa på mommo igen, vara på Alko, banken, affären + kussen då. Mami har gjort egen ärtsoppa idag, eller ska göra det färdigt till lunch, nam nam!

 

Nu ska jag gå och väcka John, puss!


Grattis Mattias 8 år förästen! Hoppas du får en underbar födelsedag moster grabb:) 

Kära grannlandet (28/12)

Äntligen framme, dock så var det en jobbig resa pga. förarbyten hit och dit mellan mig och John. Båda dödströtta efter 2 nätter m lite sömn och gårdagens Luleå resa. Det började m att jag orkade köra en ynka halvtimma och blev därefter tvungen att väcka John som sedan orkade köra på 1 h. Hoff. Riktigt jobbigt, har aldrig varit så här trött som jag var nu, det är läskigt. Ögonen hålls inte öppna och fast man tittar så ser man egentligen inget. Creepy…

 

Har sovit 2½ h. när vi kom fram efter vår ”Brunch” (supergott, mackor m lax, sill, skinka.. Ja, allt möjligt) så nu är jag på G. Har t.o.m. varit och hälsat på hos min ”mommo” som bor här i Muonio..

 Dagens heta samtalsämne kring matbordet idag när kussen var på besök blev huruvida vissa personer är gay eller inte. Jag tycker att om man är gay eller inte spela ingen roll i hur jag ser på personen, vissa människor gillar man inte, vissa gillar man, om de är gay, bi eller vad som helst har inget att göra med det. De andra stämde in på det. Vad tycker ni? 

Vårens nya HM-katalog damp ner i brevlådan igår, gud vad mkt fint det finns där! Hm’s kvalité på kläderna kan diskuteras men priset är ju där efter! I likey, så länge använder jag ändå inte kläderna.. Visst känns det ju bättre att satsa mer pengar på basplaggen och vissa kläder men undies, toppar mm. Funkar hur bra som helst från HM för mig iaf;)

 

Ikväll ska vi basta riktig Suomalainen sauna, lika skönt varje ggn! Älskar Finland lika mkt som Sverige, inte bara för att jag är so called ”finne” utan för att vårt kära grannland faktiskt har mkt bra saker. Ex: Mkt godare öl, billigare sprit, ”sauna kulturen”, Marimekko osv. osv. osv. Listan kan göras lång!

Tyvärr så har det inte blivit lika mkt tid spenderad här efter att jag träffat John, inte så roligt för honom att vara här när ha inte kan språket. Nu har han iofs börjat lära sig riktigt bra:) Nu kan man inte prata ”hemlisar” ngt mer;b Hihi!

Förut var vi här m mami och papi varje lov, många helger mm. Det var ganska mysigt. Man höll kontakten m alla släktingar och språket flöt på. Jag har även haft lättare m finskan än svenskan förut men det börjar bli tvärtom nu;b

Just därför köpte jag finska Cosmo idag, samma tidning och samma skvaller, bara ett annat språk;b

 

Obs. Har bara laptopen m mig hit och finns inget Internet här så jag skriver här och postar hemma. Så det är därför allt kom in nu… Datumet ser ni vid rubriken btw.

Vi hörs!

RSS 2.0