Lite tankar..

Jag känner mig gnällig och på "tyck synd om mig humör". Håller mig hemma. Huvudvärken kommer och går, som tur är så håller den sig på en normal nivå!

På dagen fram till 13-tiden var huvudvärken borta, så frissatiden och lunchen fick jag njuta av men sedan kom den när jag var hos tandis igen. Har haft besök av en barnmorske bekant som tyckte jag skulle ta alvedon för att släppa på spänningarna men det känns ju som att man vill avstå från allt man kan när man har den lilla där inne i magen.. Men alvedon är ju helt ok så lär bli det inför natten. Om detta fortsäter imorgon så rådde hon även mig att ringa till MVC och se om de vill ha in mig på kontroll igen eller avvakta. Bara det inte är havandeskapsförgiftning..
 
Vad skulle jag göra utan min underbara mor som hjälper till med Abbe, stöttar, ställer upp och älskar en oavsett vad? Om jag ens skulle kunna bli hälften så kärleksfull som hon när vårat lillhjärta kommer skulle jag vara glad. En förebild både som mamma, medmänniska, vuxen och i sin yrkes roll. Tack för att du finns underbara älskade mamma.. ♥

Imorgon kommer äntligen John hem också, kan ju vara så att huvudvärken kommer från en omedveten oro över att han inte är här och BF närmar sig? Oavsett ska det bli skönt att ha honom hemma. Att man fortfarande saknar sin älskade lika mycket efter så många år! Och tro mig, det är inte bara hormoner för det är så varje gång han är bortrest! Fast nu känns det så klart extra pissigt när formen är i en svacka..

Lite uppiggande bilder på foster i vecka 38:


Snart ska lillkrabban ut ♥

Långpanna: Banankaka med glasyr

Botten:

4,5 dl socker
2 ägg
4 bananer
2 hg smält margarin
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl

Glasyr:

150 gr smält margarin
4,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula 

Gör kakan såhär:

Vispa ägg och socker poröst.
Mosa bananerna.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål med gaffel.
Smält margarinet.
Häll i de mosade bananerna, mjölblandningen och det smälta margarinet i äggsmeten.
Vispa försiktigt tills allt blandat sig ordentligt.

Lägg i en långpanna med bakplåtspapper i botten (över hela långpannan!) Jag sätter 2 stycken som får täcka varsin del typ)

Grädda i 175 grader i cirka 30-35 minuter.

Gör glasyren såhär:

Smält smöret på låg värme.
Så fort allt smör har smält, blanda i de övriga ingredienserna.
Florsockret ska siktas över, gärna genom en finmaskig sil.
Vispa glasyren lite med en ballongvisp eller liknande.

Bre ut glasyren över kakan när kakan svalnat lite och strö sedan på kokos.
Låt den färdiga kakan kallna ordentligt först på bänk och sedan i kylen innan du skär för att få snyggare bitar!


3 veckor kvar till BF idag

Natten mot igår (tisdag) och tisdagen var riktigt jobbig. Natten rent av jävlig! Hemsk huvudvärk, illamående osv. Ringde rådgivningen under natten efter att inget släppte, var till läkarn på fm och MVC efter lunchen. Inte havandeskapsförgiftning som tur var utan spänningshuvudvärk som skapade allt det där. Jag mådde pyton. Fortfarande "öm" i huvudet och nu är det ta det lugnt som gäller. Mamma rastar Abbe mest hela tiden så jag endast behöver gå en sväng på dagen i lugn och ro. Tack mamma! ♥

Sitter och äter frukost i soffan framför Nyhetsmorgon och myser. Tänkte vakna till The voice imorse men jag var för trött. Efter två nätter med lite sömn + en av dessa med huvudvärken var jag minst sagt trött och glad över att äntligen kunna sova ordentligt!


Så länge lillen mår bra kan jag lugnt ta detta!

RSS 2.0