Långpanna: Banankaka med glasyr

Botten:

4,5 dl socker
2 ägg
4 bananer
2 hg smält margarin
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl

Glasyr:

150 gr smält margarin
4,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula 

Gör kakan såhär:

Vispa ägg och socker poröst.
Mosa bananerna.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål med gaffel.
Smält margarinet.
Häll i de mosade bananerna, mjölblandningen och det smälta margarinet i äggsmeten.
Vispa försiktigt tills allt blandat sig ordentligt.

Lägg i en långpanna med bakplåtspapper i botten (över hela långpannan!) Jag sätter 2 stycken som får täcka varsin del typ)

Grädda i 175 grader i cirka 30-35 minuter.

Gör glasyren såhär:

Smält smöret på låg värme.
Så fort allt smör har smält, blanda i de övriga ingredienserna.
Florsockret ska siktas över, gärna genom en finmaskig sil.
Vispa glasyren lite med en ballongvisp eller liknande.

Bre ut glasyren över kakan när kakan svalnat lite och strö sedan på kokos.
Låt den färdiga kakan kallna ordentligt först på bänk och sedan i kylen innan du skär för att få snyggare bitar!





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0